Opsteker voor De Boer: "Hier kunnen we op bouwen"

12 september 2016, 08:31

Frank de Boer heeft weer wat adem bij Internazionale. Een nieuwe teleurstelling was zéér dichtbij voor de Nederlandse coach, maar dankzij goudhaantje Mauro Icardi werd er ternauwernood met 1-2 bij Pescara gewonnen. Na magere resultaten tegen Chievo Verona (2-0 verlies) en Palermo (1-1) is de eerste zege van De Boer met Inter zodoende een feit. Het is daarom niet gek dat er opluchting heerst bij de oud-trainer van Ajax.

Jean-Christophe Bahebeck zette Pescara in de tweede helft op voorsprong, maar Icardi boog de stand om het Stadio Adriatico. Na 77 minuten maakte de spits de 1-1, in de blessuretijd was hij goed voor de winnende treffer. Het was niet voor niets dat De Boer de Argentijn zo graag wilde behouden, bleek wel. "We hebben de afgelopen drie weken keihard gewerkt, maar hadden hier punten kunnen verliezen", sprak De Boer na afloop tegen Italiaanse media.

De Boer en co kwamen heel goed weg bij Pescara, maar de Nederlandse coach zag wel goede dingen. "Hier kunnen we wel op bouwen in de toekomst. Ik zag een team dat echt wilde winnen en dat vind ik zeer belangrijk. We speelden zeer goed in de eerste helft. We gaven drie kansen weg, maar dat kwam puur door persoonlijke fouten", aldus de oud-trainer van Ajax, die een kwartier voor tijd drie wissels tegelijk (Eder, Stevan Jovetic en Rodrigo Palacio) doorvoerde.

"Na de 1-0 was het tijd voor frisse benen. De eerste twintig minuten na rust waren de besten van het seizoen, maar na de tegengoal verloren we ons hoofd. Het was belangrijk om drie spelers in te brengen", aldus De Boer. "Uiteindelijk denk ik dat de overwinning verdiend is. Nu is het zaak om minder fouten te maken en daarmee kansen weg te geven. Het voetbal gaat om details, dat blijkt wel weer."

De Italianen vragen zich af wat De Boer gaat doen. Houdt hij zich vast aan zijn Nederlandse aanpak of gaat hij zich toch meer aanpassen aan het voetbal in de Serie A? "Ik ben ervan overtuigd dat je samen moet aanvallen en verdedigen, dat is het belangrijkst. We moeten één team zijn en de vleugelverdedigers zijn zeer belangrijk in het creëren van ruimtes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen