Advocaat gaat met vuist op tafel slaan bij Fenerbahçe

12 september 2016, 10:46

Voor Dick Advocaat is het nog niet bepaald een pretje om de trainer van Fenerbahçe te zijn. Met de Turkse topclub beleeft hij een dramatische start in de Turkse Süper Lig. Na een 1-0 nederlaag bij Istanbul Basaksehir en een 3-3 remise tegen Kayserispor gingen de De Gele Kanaries zondagavond voor het eigen publiek met 0-1 onderuit tegen Bursaspor.

Het werd zodoende nog maar eens duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor Advocaat. "Er zat een te groot verschil tussen de eerste en de tweede helft", aldus de trainer van Fenerbahçe, die het voor rust al mis zag gaan tegen Bursaspor. "We leken angstig en kozen steeds de veilige oplossing. Hun kleinste man scoorde met het hoofd, twee van onze spelers stonden te slapen", bromt Advocaat.

Door de regels rond Financial Fair Play kon Advocaat deze zomer weinig spelers aantrekken, al maakten onder meer Gregory van der Wiel en Jeremain Lens de overstap naar Istanbul. "Het was moeilijk om de juiste spelers te vinden. Bovendien hebben we te veel spelers van hetzelfde type", stelt Advocaat, die strenge maatregelen aankondigt. "Dit is niet te accepteren. Spelers moeten zich bewust worden van bepaalde dingen en daarom gaan we maandag maar eens goed praten. Het is niet goed en we moeten dat oplossen. Als dat met impopulaire maatregelen moet, dan is het niet anders."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen