Jong Ajax swingend naar ruime overwinning op Achilles

12 september 2016, 21:55

De supporters op De Toekomst hebben maandagavond kunnen genieten van een swingend Jong Ajax tegen Achilles. Het beloftenelftal won in de Jupiler League met maar liefst 7-1 van de gasten uit Groesbeek. De fans moesten wel veertig minuten wachten op de doelpuntenregen.

Barry Beijer zette na een half uur spelen de tegenstander nog op voorsprong. Maar voor rust was de hoop op een resultaat voor Achilles al vervlogen. Donny van de Beek trok de stand gelijk, waarna Mateo Cassierra de 2-1 voor zijn rekening nam. Cassierra promoveerde vervolgens een uiterst fraaie aanval tot de 3-1. Een aanval die vanaf de achterlijn werd opgezet ging daaraan vooraf.

In de tweede helft ging Jong Ajax vrolijk verder met het maken van doelpunten. Cassierra zette tien minuten na rust een hattrick achter zijn naam. Vaclav Cerny deelde met de 5-1 ook mee in de feestvreugde. Uiteindelijk maakte Cassierra met de 6-1 ook nog een vierde treffer, waarna Abdelhak Nouri vanuit een strafschop de 7-1 maakte.

Jong Ajax staat door de overwinning op een punt achterstand van koploper Jong PSV. Zo staan twee beloftenelftallen bovenaan in de Jupiler League. Jong FC Utrecht won maandagavond zijn eerste wedstrijd van het seizoen door met 3-0 van Fortuna Sittard te winnen.