Koeman lovend over Lukaku: "Een van de beste spitsen"

13 september 2016, 07:56

Ronald Koeman is uitstekend gestart als trainer van Everton. Met tien punten uit vier wedstrijden nestelde hij zich met zijn nieuwe club in de top van de Premier League. Maandagavond werd Sunderland verslagen met 0-3, dankzij drie goals van Romelu Lukaku in een tijdsbestek van elf minuten. Koeman is verguld met de Belgische spits.

"Hij is een fantastische spits. Als je lange tijd niet voor je club hebt gescoord, dan is dat lastig. Mensen praten daarover", refereert Koeman na afloop van de wedstrijd tegenover de verzamelde Engelse pers aan de doelpuntendroogte die elf wedstrijden duurde. "Maar je moet altijd zelfvertrouwen houden en in jezelf geloven."

"Vanavond bewees hij opnieuw dat hij een van de beste spitsen is waarover wij kunnen beschikken. Ik ben ontzettend blij met zijn hattrick, omdat het hem en de rest van het team een enorme boost geeft. Als spits ben je vooral blij als je team wint én jij scoort. Dat heeft Lukaku tegen Sunderland gedaan."

Koeman denkt dat Lukaku nog niet op zijn top zit. "Toen hij lange tijd niet scoorde, was hij kritisch op zichzelf, en dat is goed. We weten dat hij pas 23 jaar is en nog een hoop kan verbeteren. Op de training brengen we hem in wedstrijdechte situaties: een-tegen-een-duels, loopacties, positioneren voor de goal. Dat zag er in de tweede helft goed uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen