Jong FC Utrecht zorgt voor primeur: "Hier hikten we tegenaan"

13 september 2016, 08:02

Jong FC Utrecht schreef maandagavond historie met de allereerste zege in de Jupiler League. De ploeg van trainer Robin Pronk won met maar liefst 3-0 van het verrassend goed gestarte Fortuna Sittard, dat op tien punten stond uit vijf wedstrijden. Dat stemde Pronk tot tevredenheid.

"In de eerste helft, ja, dan speel je fantastisch", aldus Pronk op de clubbwebsite. "We kregen wel vijf honderdprocentkansen. Eigenlijk duurde het nog lang voordat de 1-0 viel. Dan gaat de tegenstander komen. Dat merkten we wel even, maar kansen creëerde Fortuna nauwelijks. Toen de 3-0 viel, was het klaar."

"Eigenlijk hadden we die overwinning tegen FC Dordrecht al willen, kunnen en moeten boeken. Op een gegeven moment hik je er tegenaan, tegen een overwinning. Je komt met z'n allen enthousiast de zomerstop uit, gaat de Jupiler League in en dan wil iedereen zien dat je wint."

"Dit geeft vertrouwen. Het doet ons goed om te zien dat we van een ploeg van dit niveau kunnen winnen, mede trouwens dankzij de uitstekende impuls die werd gegeven door de jongens van de A-selectie, die meespeelden. We gaan nu een pittige serie tegemoet van zeven wedstrijden, waarvan vijf uit. We weten wat ons te doen staat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen