Kuyt: "Iedereen weet wat De Kuip doet in Europese duels"

13 september 2016, 08:53

Dirk Kuyt treedt aanstaande donderdag met Feyenoord in eigen huis aan tegen Manchester United in het kader van de Europa League. Omdat de oud-international jarenlang voor aartsrivaal Liverpool FC speelde, is hij benieuwd op welke manier de United-aanhang hem zal bejegenen.

"De rivaliteit zit wel diep, dus ik wacht het af. Bij Fenerbahçe zal het een ander verhaal zijn", zo refereert Kuyt in het Algemeen Dagblad aan zijn oude club, waar Feyenoord over twee weken op bezoek gaat. "Al zijn Turkse mensen bijzonder emotioneel."

Kuyt verwacht niet dat United aantreedt met de sterkste elf. "Het is afwachten, het zou een veredeld tweede team kunnen zijn. Maar dat is alsnog een fantastisch elftal. Manchester United wil vooral de Premier League winnen, dus moeten wij de strijd aangaan.

Feyenoord speelt de Europese wedstrijden niet in een vol stadion. De club nam maatregelen om misstanden te voorkomen. "De Kuip zal iets minder vol zijn, maar iedereen weet wat ons stadion doet op Europese avonden."

In een eerder stadium gaf Kuyt aan dat drie wedstrijden in één week - tegen ADO Den Haag, Manchester United en PSV - wellicht teveel is op zijn leeftijd. "Maar ik voel me goed, ik ben er tegen ADO bewust iets eerder uitgegaan. Ik voel me klaar voor Manchester United en hopelijk ook voor PSV."

Doorgaans traint een team voor een Europese uitwedstrijd in het stadion van de tegenstander, maar José Mourinho zag daarvan het nut niet in. Kuyt weet echter niet of dat voortkomt uit onderschatting. "We zullen zien. Wij zitten in een prachtige situatie. Vijftien punten uit vijf wedstrijden en nu deze kraker. En vrijwel iedereen fit. Laat het een mooie avond worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen