Inzaghi lovend over Milik: "Constant goede loopacties"

13 september 2016, 09:42

De Champions League gaat weer van start, een toernooi waarin Filippo Inzaghi meer dan eens een hoofdrol vertolkte. Zoals in de Champions League-finale van 2007, toen hij met twee goals Liverpool FC op de pijnbank legde. De ex-goaltjesdief blikt in gesprek met La Gazzetta dello Sport vooruit op het miljoenenbal.

"De Champions League is een beetje minder de Champions League zonder AC Milan. Ik hoop dat de club snel terugkeert. Napoli zou een verrassing kunnen worden. Ze hebben Gonzalo Higuaín verkocht, maar beschikken over goede alternatieven. Arkadiusz Milik is bijvoorbeeld heel interessant, hij maakt constant de juiste loopacties."

In het hedendaagse voetbal spelen steeds meer ploegen met een 'valse nummer negen', oftewel een speler die in de spits begint maar zich vaak naar het middenveld laat zakken. "Een valse nummer negen bestaat alleen als een team niet beschikt over een goede spits. Niemand geeft iemand op die doelpunten maakt."

Inzaghi voorspelt een finale tussen Juventus en Bayern München. "Carlo Ancelotti is een exceptionele trainer en met Robert Lewandowski, Thomas Müller en Douglas Costa beschikt Bayern over veel kwaliteit. Ook Juventus heeft veel kwaliteit, al is het nadeel dat de druk er op zit: ze moeten de Champions League deze keer winnen."

Het spitsenduo van Juve wordt gevormd door Higuaín en Paulo Dybala. "Zij vormen een geweldig duo. Maar Alessandro Del Piero en ik waren destijds nog wel iets verder. We stonden in ons eerste gezamenlijke jaar direct in de finale. Als Higuaín en Dybala het beter willen doen, weten ze wat ze te wachten staat: de Champions League winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen