Groep B: scorende Milik helpt Napoli aan zege in Kiev

13 september 2016, 22:48   Bijgewerkt: 13 september 2016, 23:55

Veel geld legde Napoli afgelopen zomer neer voor Arek Milik, maar de Poolse spits maakt het voorlopig helemaal waar in Italië. De oud-Ajacied hielp zijn werkgever dinsdagavond met twee rake kopballen aan een 1-2 zege bij Dinamo Kiev.

De ploeg uit Oekraïne kwam door een treffer van Denis Garmash in de 26ste minuut nog wel op voorsprong, maar zocht desondanks de kleedkamer op met een 1-2 achterstand. Milik was twee keer doeltreffend met het hoofd en bracht Napoli, waar ook Dries Mertens zijn opwachting maakte, aan de leiding. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, waardoor de oud-Ajacied de matchwinner werd. Overigens kreeg Kiev-speler Sergei Sydorchuk nog wel een rode kaart in de slotfase. Hij kreeg zijn tweede gele kaart na een schwalbe.

In Poule B dacht Benfica door een vroeg doelpunt van Franco Cervi met 1-0 van Besiktas te winnen, maar de Turken beschikten over een lange adem. In de blessuretijd zorgde Talisca ervoor dat Besiktas een punt meeneemt naar Istanbul.