Ceferin: "Ben een teamspeler, geen showmannetje"

14 september 2016, 13:40   Bijgewerkt: 14 september 2016, 14:25

Aleksander Ceferin is dolblij met zijn uitverkiezing als nieuwe UEFA-voorzitter. De Sloveen versloeg de Nederlanderse kandidaat Michael van Praag en zal de komende jaren de scepter zwaaien over de Europese voetbalbond. 

"Bedankt voor de fantastische steun. Dit is een grote eer, maar tegelijkertijd ook een grote verantwoordelijkheid", zo sprak Ceferin de 55 leden van de vertegenwoordigende voetbalbonden toe toen de stemmen waren geteld. "Het betekent veel voor mij en mijn familie, die net als ik erg trots is. Ook mijn kleine, maar prachtige thuisland Slovenië is trots en ik hoop dat u op een dag ook trots zal zijn op mij.''

Ceferin heeft er volgens UEFA.org zin in om een 'nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de UEFA' te gaan schrijven. "Voetbal zal altijd op de eerste plaats komen. Ik ben een teamspeler, geen showmannetje. Ik ben er klaar voor om nieuwe projecten te starten die de UEFA naar een hoger niveau tillen. De voetbalbonden moeten op de voorgrond komen. Laten we samen het spel verder ontwikkelen en tegelijkertijd bewaren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen