Van Praag wilde niet in zee met Poetin

14 september 2016, 15:56

Michael van Praag was niet bereid om zijn principes opzij te zetten voor de Russische president Vladimir Poetin. Rusland zou een grote invloed op de verkiezing tot voorzitter van de UEFA hebben gehad. In de persoon van Vitali Moetko, de minister van Sport, zouden veel landen onder druk gezet zijn om tegenstander Aleksander Ceferin te steunen.

Van Praag kent de verhalen over de Russische steun aan zijn concurrent Ceferin. "Dat is wel aannemelijk, mij is ook geadviseerd om president Poetin voor me te winnen. Via zijn Nederlandse schoonzoon bijvoorbeeld", zegt hij tegen het ANP. "Maar ik hou liever vast aan mijn principes dan dat ik zo voorzitter van de UEFA word."

Spijt heeft Van Praag nauwelijks. "Ik had alleen niet meteen moeten zeggen dat ik het aanvankelijk maar 2,5 jaar wilde doen. Aan deals en handjeklap doe ik gewoon niet". Van Praag laat verder weten dat hij geen wrok koestert richting zijn Sloveense tegenstander. "Ik wil hem graag helpen. Dat ben ik ook verplicht aan de bonden die wel op me hebben gestemd."

Eerder op de dag verloor Van Praag de strijd om de positie van voorzitter van de UEFA met 42 tegen 13 stemmen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen