AZ-opponent pikte fans met pech op langs de weg

14 september 2016, 20:24

Op de persconferentie van Dundalk FC ging het niet alleen maar over de uitwedstrijd tegen AZ van donderdagavond, maar ook over een sympathieke daad richting de fans van de koploper van de Ierse competitie. Toen de tegenstander van AZ namelijk op weg was naar het vliegveld, gebeurde er wat opmerkelijks.

Dundalk-coach Stephan Kenny legt de situatie uit. "Een paar Dundalk-supporters stonden met pech langs de weg. We hebben ze meegenomen, want anders misten zij hun vlucht en misschien wel de wedstrijd. Het zorgde in ieder geval voor een goede sfeer in de spelersbus", knipoogt de coach van de Ierse club op AZ.nl.

Een mooi gebaar natuurlijk, maar de wedstrijd is uiteindelijk waar het om gaat. Dundalk stond dit seizoen tot verbazing van vriend en vijand op de drempel van de Champions League, maar Legia Warschau was te sterk in de play-offs. "We hebben het tegen grote tegenstanders goed gedaan. De spelers hebben zich prima ontwikkeld en laten zien dat ze een goede mentaliteit hebben", aldus Kenny.

Nu wacht dus een krachtmeting met AZ voor de Ieren. "Het wordt moeilijk, toch hebben we er zin in en dan zien wel waar het schip strandt", stelt Kenny. "AZ is een goede ploeg en zijn recent nog kampioen geweest. Dat is heel knap en daar hebben we respect voor. Ook het transferbeleid is interessant, met een Iraniër, Nigeriaan, Trinidadiaan en een Marokkaan", weet de Dundalk-coach. "Het AFAS Stadion is een prachtige plek om te voetballen. We kijken enorm uit naar de wedstrijd van morgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen