Groep G: droomdebuut voor Leicester City in CL

14 september 2016, 23:21

Het ongelofelijke sprookje van Leicester City heeft woensdagavond weer een mooi gevolg gekregen. De stuntploeg van manager Claudio Ranieri, die vorig seizoen brak met alle voetbalwetten en tot verbazing van alles en ieder kampioen van de Premier League werd, beleefde een prachtdebuut in de Champions League. Er werd een riante zege geboekt bij Club Brugge: 0-3.

Leicester zat al vrij snel op rozen in Brugge, waar maar liefst drie Nederlanders (Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil en Ruud Vormer) in de basis stonden. Marc Albrighton profiteerde binnen vijf minuten optimaal van een misverstand tussen doelman Ludovic Butelle en Hans Vanaken na een inworp en tekende voor de 0-1. Dat gaf Leicester, dat in de Engelse competitie nog wat stroefjes draait, vertrouwen.

Zodoende kent Leicester een droomstart in de Champions League. De uitslag op het andere veld was ook gunstig voor de regerend kampioen van Engeland. In het Estádio do Dragão hielden FC Porto en FC Kopenhagen elkaar namelijk op een 1-1 gelijkspel. Met een heerlijke knal bracht Otávio de club uit de Portugese havenstad aan de leiding, maar Andreas Cornelius trok de stand vlak na de theepauze gelijk met een kopbal. Deze stand wist Kopenhagen ondanks twee knullige gele kaarten en dus een rode prent voor Jan Gregus vast te houden.

Leicester is in Groep G dus de enige ploeg met drie punten. Op 27 september vervolgen Ranieri en de zijnen de CL-campagne tegen FC Porto (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen