Gudde: "We hebben stenen in onze maag gehad"

15 september 2016, 18:46

De Kuip is slechts voor de helft gevuld als Feyenoord vanavond in de eerste speelronde van de groepsfase van de Europa League de strijd aanbindt met Manchester United. De Rotterdamse club heeft maatregelen genomen om ongeregeldheden te voorkomen.

"Zoals Dirk Kuyt zei: de directie baalt hier misschien het meest van. We hebben stenen in onze maag gehad, omdat een paar honderd mensen dit veroorzaakt hebben. Je wordt niet vrolijk van de impact die het heeft", zegt Eric Gudde, de algemeen directeur van Feyenoord, tegen RTV Rijnmond. Er hangen ook netten voor de tribunes. "Het ziet er niet uit zoals ik wil. Ik heb liever zoals het hoort te zijn: een vol stadion met een waanzinnige sfeer. Normaalgesproken let ik alleen op het voetbal, maar het zal nu anders zijn. De belangen van de club zijn zo verschrikkelijk groot qua imago. Zowel sportief als financieel. Het kost de club ongeveer vijf ton per wedstrijd. Daar hadden we veel mooie dingen mee kunnen doen."

De UEFA is op de hoogte van de maatregelen die Feyenoord heeft getroffen. "Vooral de economische impact die het heeft maakt indruk bij de UEFA. Er moest alleen iets aangepast worden vanwege de tv-registratie", vertelt Gudde. "Het zou onvoorstelbaar zijn als iemand de club in diskrediet wil brengen. Zeker na alles wat er de afgelopen weken over is gezegd. Dat kan geen Feyenoorder zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen