Horroravond AZ: puntenverlies en nare aftocht Wuytens

15 september 2016, 21:11   Bijgewerkt: 15 september 2016, 21:49

AZ zal met zeer slechte gevoelens terugblikken op het Europa League duel met Dundalk FC (1-1). Stijn Wuytens kreeg, omdat hij bij het maken van de 1-0 net wat eerder bij de bal was dan Dundalk-keeper Gary Rogers een enorme stomp van de Ierse keeper tegen zijn hoofd. Wuytens verliet, na ruim vijf minuten op het veld te hebben gelegen per brancard het veld. Alsof dat nog niet erg genoeg was, maakten tien Ieren vlak voor het ingaan van de negen (!) minuten blessuretijd de 1-1 via invaller Claran Kilduff.

AZ was duidelijk even van slag en niet geheel onlogisch met de gedachten bij Wuytens. Gunstig voor de Alkmaarders was dat de Ierse aanvoerder Stephen O'Connell met twee keer geel van het veld moest. AZ kwam met een man meer te staan en de buit leek binnen. Zeker omdat Dundalk in de tweede helft, in tegenstelling tot de eerste, nauwelijks kansen had gekregen. Voor rust had de Ierse koploper op voorsprong kunnen komen via Daryl Horgan, maar die faalde oog in oog met Sergio Rochet.

De ploeg van John van den Brom kreeg in de eerste helft twee goede mogelijkheden. Jahanbakhsh raakte al na drie minuten de paal en vlak voor de pauze dacht AZ uit het niets toch op 1-0 te komen. De goal van Fred Friday werd echter onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Luckassen schoot van randje zestien, maar zijn poging werd geblokt door een verdediger en daardoor kwam Fred Friday aan de bal. Die passeerde Rogers, maar hij stond in de ogen van de arbiters in buitenspelpositie op het moment dat Luckassen schoot.