Van Bronckhorst: "Spirit en vastberadenheid fantastisch"

15 september 2016, 22:22

Feyenoord begon donderdag met een 1-0 overwinning op Manchester United aan de groepsfase van de Europa League. Volgens Giovanni van Bronckhorst, de coach van de Rotterdamse club, is deze prestatie vooral te danken aan de spirit en vastberadenheid van zijn team.

"Het is een groot compliment aan het team waard dat we de nul hebben gehouden en weinig kansen hebben weggegeven tegen Manchester United", zegt Van Bronckhorst op de clubwebsite. "De spelers hebben alles gegeven, we vochten voor elke bal. De spirit en de vastberadenheid in het team waren fantastisch, dat geeft veel vertrouwen voor de rest van deze campagne."

"Het was vooraf moeilijk te voorspellen met welke elf Manchester United zou gaan spelen. Een paar spelers kregen rust bij hen, maar het blijft een geweldig team. Wij waren voorbereid, wie er ook zou spelen. We zijn in ons tactische plan blijven geloven. Het belangrijkste is dat we Manchester niet in hun spel hebben laten komen. Dat is de basis geweest voor het succes en een goed resultaat."

"Het is een zware wedstrijd geweest voor ons, ook fysiek gezien. We hebben er alles aan gedaan om Manchester niet gevaarlijk te laten worden. De eerste helft hebben we wat kansen gehad, de tweede helft konden we alleen maar gevaarlijk worden op de counter. Je voelde dat Manchester er alles aan wilde doen om te winnen, maar wij scoorden op het perfecte moment. Het geloof werd daarna alleen maar groter. De wijze waarop we verdedigd hebben verdient een groot compliment."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen