Matchwinner Riedewald: "Na de 1-1 kregen we geloof"

16 september 2016, 08:00

De twee doelpunten in zijn debuut voor Ajax 1 in de uitwedstrijd tegen Roda JC op 22 december 2013 waren tot op heden de enige goals die Jairo Riedewald in de Amsterdamse hoofdmacht had gemaakt, maar daar is nu verandering in gekomen. De controlerende middenvelder kroonde zich tot matchwinner in de met 1-2 gewonnen Europa League-uitwedstrijd tegen Panathinaikos.

Riedewald was trefzeker vanuit de rebound, na een gemiste penalty van Davy Klaassen. "De keeperstrainer zie tegen me dat ik erbij moest zijn. Hij viel goed en ik schoot hem binnen", aldus de matchwinner, die een speciaal gebaar maakte met Traoré. "Ik had vooraf aan hem gevraagd 'wanneer komt je eerste goal?'. Toen zei hij 'als ik scoor, dan ga jij ook scoren'. Dat het dan ook gebeurt, dan kan geen toeval zijn", knipoogt Riedewald bij Ajax TV.

Vanzelf ging het niet bij Ajax in Griekenland. "In het begin waren we niet fel en wonnen de duels amper en kwamen we op knullige wijze op achterstand", aldus Riedewald. "We waren zoekende naar de vrije man en liepen achter de feiten aan. Aan het einde van de eerste helft ging het er beter uitzien. We werden feller en merkten dat er drie punten te halen waren, zeker na de 1-1. Toen kregen we meer geloof erin. We gingen lekkerder voetballen en voelden ons vrijer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen