Van Bronckhorst vindt PSV favoriet: "Zij spelen thuis"

16 september 2016, 15:41

Feyenoord is tot dusver bezig aan een fantastisch seizoen. De Rotterdammers versloegen niet alleen vijf eredivisieploegen op rij, maar wisten donderdag ook nog eens de sterren van Manchester United (1-0) aan de zegekar te binden. Komende zondag wacht opnieuw een uitdaging van formaat: de koploper van de Eredivisie gaat op bezoek bij PSV, in de ogen van veel mensen de grote favoriet voor het landskampioenschap.

Met een ongeslagen status afreizen naar Eindhoven, dat maakte Feyenoord vorig seizoen ook mee. "Ik wil niet te veel vergelijkingen maken, al zijn er wel veel dingen hetzelfde. Ik ben gewoon blij met onze seizoensstart. Zondag is voor ons weer een mooie uitdaging", zegt Van Bronckhorst via de officiële kanalen van Feyenoord. De coach vindt PSV zeer sterk. "Er is bij hun veel hetzelfde als vorig jaar en ze hebben er ook nog een aantal goede spelers bij gehaald. Ze stralen uit dat ze de laatste twee jaar kampioen zijn geworden."

Feyenoord ontmoette PSV onlangs nog in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De eerste prijs van het seizoen ging naar de Eindhovenaren, die met 0-1 wonnen dankzij een goal van Davy Pröpper. "Dat was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren we veel minder dan in de tweede helft. We moeten zondag de hele wedstrijd de hele wedstrijd de discipline opbrengen om ons tactisch plan goed uit voeren en laten zien dat we op dat vlak stappen hebben gemaakt. We moeten dicht bij elkaar spelen. Dat zijn we de afgelopen weken steeds beter gaan doen en dat moeten we zondag opnieuw doen. Dat is ook nodig tegen een tegenstander van het formaat van PSV", aldus Van Bronckhorst.

Gio schat in dat PSV net wat betere papieren heeft voor de topper dan Feyenoord. "Zij spelen thuis en dan ben je altijd licht favoriet in een topper", aldus Van Bronckhorst, die geen nieuwe blessuregevallen genoteerd heeft na de zege op Man United. "We hebben geen ernstige schade opgelopen, maar uiteraard zijn spelers wel vermoeid. De wedstrijd tegen Manchester United heeft veel kracht gekost. We hebben twee dagen om te herstellen en ons voor te bereiden op het  belangrijke duel van zondag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen