Fraser wil punten zien, Go Ahead vol vertrouwen

16 september 2016, 16:51   Bijgewerkt: 16 september 2016, 18:15

De fans van Vitesse snakken al maanden naar weer eens een thuiszege en die móet er zaterdagavond komen tegen Go Ahead Eagles. Sinds februari werd er niet meer gewonnen in de Gelredome en als het aan trainer Henk Fraser ligt komt aan die periode van droogte dit weekeinde een eind.

Vitesse staat na vijf speelrondes op de achtste plaats en hoewel de ploeg zo nu en dan goede dingen laat zien, wil het constant presteren nog maar mondjesmaat lukken. "Ook al kunnen we op veel momenten tevreden zijn met ons spel, draait het om de punten. Daar kijkt iedereen naar. We willen en moeten de punten gaan pakken", aldus Fraser tegenover de clubwebsite.

Fraser moet het zaterdagavond doen zonder Arnold Kruiswijk. De verdediger zit een schorsing uit nadat hij in het duel tegen Ajax uit het veld werd gestuurd en wordt vervangen door Kosuke Ota, die volgens de coach tegen de Amsterdammers ook al goed inviel. "Hij speelde met passie en energie. Ook deze week heeft hij goed getraind en hij zal ongetwijfeld gretig zijn om een goede indruk achter te laten."

Bij Go Ahead Eagles is men na de 2-0 zege op Roda JC van vorige week vol vertrouwen. Trainer Hans de Koning ziet kansen tegen Vitesse maar kent ook de gevaren die op de loer liggen: "Ik weet ook dat Vitesse gewoon een goede ploeg is met veel creativiteit en snelheid voorop", zo laat hij optekenen op de website van de Deventenaren. "Wij moeten zorgen dat onze verdediging staat en dat we van daaruit op de juiste momenten de aanval kunnen kiezen." Go Ahead staat momenteel op de dertiende plaats en zal zich los willen maken van ploegen als Willem II, FC Utrecht en Roda JC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen