Lokhorst stapt op als voorzitter RVC van de KNVB

17 september 2016, 00:37

Het blijft maar rommelen binnen de gelederen van de KNVB. Twee weken na het vertrek van Bert van Oostveen als directeur Betaald Voetbal was het vrijdag de beurt aan Johan Lokhorst om op te stappen. Lokhorst deelde vrijdagavond aan zijn collega commissarisen en de directie van de KNVB mede dat hij per direct aftreedt als voorzitter van de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal.

Lokhorst kreeg de laatste maanden steeds vaker de wind van voren wegens de problemen die de laatste tijd ontstonden binnen de KNVB onder zijn bewind. Een meerderheid van de clubs besloot deze week het vertrouwen in de RVC op te zeggen, waardoor Lokhorst zijn conclusies trok.

"Ik vind het jammer dat een deel van de eredivisieclubs ons werk om structurele veranderingen binnen de KNVB aan te brengen niet steunt", zo laat Lokhorst weten via de website van de KNVB. "Ik betreur het ook dat die clubs deze week hun gebrek aan vertrouwen in mij en de RVC hebben kenbaar gemaakt. Zonder vertrouwen kun je niet functioneren. Zéker niet als voorzitter, want die is als eerste verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Dus treed ik af. Ik heb mijn werk graag gedaan, maar het eindigt helaas eerder dan ik had gewild."

De 64-jarige Lokhorst werd in 2012 benoemd tot voorzitter van de RVC als opvolger van Benk Korthals. In de jaren daarvoor was hij lid van het UEFA Club Financial Control Panel. De overige vier leden van de RVC beraden zich komende week over de ontstane situatie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen