Everton ondanks eigen goal Stekelenburg langs 'Boro'

17 september 2016, 21:02

Ondanks een eigen doelpunt van Maarten Stekelenburg blijft manager Ronald Koeman met Everton meedraaien in de bovenste regionen van de Premier League. De Nederlandse oefenmeester leidde zijn elftal zaterdag naar een 3-1 thuiszege op Middlesbrough.

De eigen goal van Stekelenburg in de 21ste minuut was controversieel. De Nederlandse keeper ging een luchtduel aan met Alvaro Negredo, waarbij onze landgenoot als winnaar uit de strijd leek te komen. Hij ving de bal, maar Negredo sprong tegen hem aan. Daarbij liet Stekelenburg de bal uit zijn handen glippen, waarna deze in het doel rolde. Ondanks een fluitconcert van de Everton-fans keurde de arbitrage de treffer niet af.

Everton stelde nog voor de pauze orde op zaken. Gareth Barry herstelde in de 24ste minuut het evenwicht en in de laatste drie minuten van de eerste helft liep Everton uit naar een 3-1 voorsprong, door goals van Seamus Coleman en Romelu Lukaku. In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord. Bij Middlesbrough speelde Marten de Roon de hele wedstrijd.

Everton staat nu met dertien punten uit vijf duels op de tweede plaats in de Premier League. Alleen Manchester City doet het beter dan de equipe van Koeman. Dat team heeft de maximale vijftien punten, nadat eerder op de dag op eigen veld met 4-0 werd gewonnen van AFC Bournemouth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen