Vitesse boekt eerste thuiszege van het seizoen

17 september 2016, 21:54   Bijgewerkt: 17 september 2016, 23:20

Vitesse heeft de drie punten tijdens de jaarlijkse Airborne herdenking in eigen huis gehouden. De bijzonder matige ontmoeting met Go Ahead Eagles leek lange tijd af te stevenen op 0-0, maar in het slotkwartier trok Vitesse de overwinning toch naar zich toe. Ricky van Wolfswinkel benutte een gemakkelijk gegeven strafschop en twee minuten later besliste Lewis Baker de wedstrijd met een droge knal. De enige toeschouwer die later met warme gevoelens aan deze wedstrijd terug zal denken, is vermoedelijk de Argentijnse Vitesse-fan Juan, die zijn favorieten voor het eerst live aan het werk zag.

publiek fans supporters

publiek fans supporters

Navarone Foor testte doelman Theo Zwarthoed met een gevaarlijke zwabberbal en de opgestoomde Maikel van der Werff plaatste het leder, na een combinatie met Ricky van Wolfswinkel, net naast het doel van de verbouwereerde Zwarthoed. Na een half uur spelen kreeg Vitesse de grootste kans van de wedstrijd: na defensief geklungel van Marcel Ritzmaier en Zwarthoed kreeg Nathan de Souza de bal voor zijn voeten, maar diens poging kon door Joey Groenbast van de lijn gekopt worden.

De wedstrijd leek te eindigen in een bloedeloze 0-0, maar een kwartier voor tijd werd Vitesse toch nog in het zadel geholpen. Sander Fischer kreeg een voorzet van Adnane Tighadouini tegen zijn hand aan en arbiter Jochem Kamphuis kende een strafschop toe aan Vitesse. Van Wolfswinkel hield zijn zenuwen in bedwang en wist vol overtuiging de bovenhoek te vinden. Niet lang daarna bediende invaller Mitchell van Bergen na een dribbel op rechts Baker die de bal gedecideerd achter de kansloze Zwarthoed werkte. En zo wist Vitesse toch nog een passend eerbetoon aan de Britse bevrijders en de gepassioneerde Argentijnse supporter te brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen