Invaller Milik ook tegen Bologna goud waard voor Napoli

17 september 2016, 22:49   Bijgewerkt: 17 september 2016, 23:01

Nadat hij eerder deze week in de Champions League tegen Dinamo Kiev met twee goals een 1-0 achterstand omboog in een 1-2 zege heeft Arek Milik opnieuw zijn waarde bewezen voor Napoli. De Poolse spits, eerder deze zomer voor ruim 30 miljoen euro overgenomen van Ajax, maakte zaterdag met twee treffers het verschil in de thuiswedstrijd tegen Bologna: 3-1.

Milik kwam na ruim een uur spelen in de ploeg bij Napoli en was met zijn eerste balcontact al goed voor de 2-1. De aanvaller trof doel met een lob na een mooie pass van Marek Hamsik. In de 78ste minuut was Milik met een schot van buiten het strafschop ook goed voor de 3-1. Kort daarna moest Bologna ook nog eens verder met tien man; Emil Kraft kreeg een directe rode kaart omdat hij Napoli een directe scoringskans had ontnomen.

Bologna was tien minuten na de doelwissel nog verrassend op 1-1 gekomen. Simone Verdi verschalkte Napoli-keeper Pepe Reina met een afstandsschot. José Callejón had de thuisclub in de veertiende minuut op 1-0 gezet. De Spanjaard kopte na een voorzet van Lorenzo Insigne raak uit een lastige hoek.

Door de winst komt Napoli op tien punten uit vier duels, waarmee het bovenaan staat in de Serie A. Juventus, dat nog zonder puntenverlies is, kan zondag de macht heroveren. Daarvoor moet de landskampioen wel winnen bij aartsrivaal Internazionale. De ploeg van coach Frank de Boer staat met vier punten in de middenmoot.

Lazio won eerder op de avond met 3-0 van Pescara. Een opleving van tien minuten in de tweede helft volstond voor de Romeinen om de drie punten in het Stadio Olimpico te houden. Sergej Milinkovic-Savic, Stefan Radu en Ciro Immobile scoorden voor Lazio. Pescara had voor rust een uitgelezen mogelijkheid om de leiding te nemen, maar Ledian Memushaj schoot naast vanaf elf meter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen