De Koning: "Hadden die arm eraf moeten knippen"

17 september 2016, 23:19

Go Ahead Eagles hield zaterdag lang stand in de uitwedstrijd tegen Vitesse, maar verloor uiteindelijk toch met 2-0. Niet voor het eerst dit seizoen viel de eerste tegentreffer van de club uit Deventer uit een strafschop. Coach Hans de Koning baalt ervan.

"Het is de vierde volgens mij al, dus dat is lastig", zegt De Koning tegen RTV Oost. "Net hadden we die arm eraf moeten knippen en ze maar gewoon moeten laten passeren in de zestien. Want iedereen die bij ons gaat liggen of een actie maakt, dan krijg je een penalty tegen. Hij kan hem geven, maar hoeft hem ook niet te geven."

De Koning is er zeker van dat Go Ahead een punt gepakt zou hebben als Vitesse geen penalty had gekregen, ook al wist de tegenstander daarna nog een keer te scoren. "Vitesse zat ook niet echt lekker in de wedstrijd", vervolgt de oefenmeester. "Ze hadden twee keer een scrimmage met corners en vrije trappen. Maar uiteindelijk in het spel stokt het op een gegeven moment als ze bij ons bij de zestien waren. Daar hadden we ook op gegokt, alleen aanvallend hebben we te weinig gebracht, denk ik, in de tweede helft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen