Jones blinkt weer uit: "Maar we doen het samen"

18 september 2016, 17:30

Omdat Kenneth Vermeer een zware achillespeesblessure opliep, moest Feyenoord deze zomer een snelle zoektocht starten naar een vervanger. De Rotterdammers kwamen uit bij Brad Jones en dat blijkt een uitstekende keuze te zijn geweest. De Australische goalie blinkt wekelijks uit en hield ook in de met 0-1 gewonnen topper tegen PSV de nul.

Jones presteert uitstekend onder de lat bij Feyenoord, dat in één week van ADO Den Haag (3-1), Manchester United (1-0) en PSV wist te winnen. "PSV wilde de wedstrijd vanaf het begin domineren en wij wilden het duel daarom neutraliseren. Zij hebben de kansen niet benut en wij hebben dat afgestraft, door wél een kans af te maken", sprak Jones na de gewonnen kraker in de mixed zone van het Philips Stadion.

Jones onderscheidde zich in Eindhoven weer meerdere malen met uitstekende reddingen. "Dit zijn grote wedstrijden, waarin beide ploegen kansen krijgen. Het was belangrijk om gefocust te blijven. Gelukkig kon ik een paar keer een doelpunt voorkomen", glimlacht de bescheiden Australiër, die net als tegen Man United dus de nul hield. "Maar dat is niet alleen belangrijk voor mij. Het is een compliment voor de hele verdediging. Bovendien zijn we ook aanvallend goed."

De Australische keeper geniet van de teamspirit van Feyenoord. "Natuurlijk waren we door het drukke speelschema wat vermoeid, maar we hebben weer mentaliteit getoond. We hebben het echt samen gedaan, dat is geweldig", aldus de trotse Jones, die gehaald werd door de blessure bij Vermeer. "Hij moet weer volledig wedstrijdfit worden, maar voordat het zover is, is er nog geen sprake van concurrentie. Ik probeer ondertussen gewoon mijn best te doen en zo goed mogelijk te presteren. Tegen PSV is dat weer gelukt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen