Van Praag voorstander van vertrek voltallige rvc KNVB

20 september 2016, 08:05   Bijgewerkt: 20 september 2016, 08:41

Michael van Praag heeft zich uitgesproken over de huidige situatie bij de KNVB. Volgens de voorzitter van de Nederlandse voetbalbond moet de gehele raad van commissarissen vertrekken. Dat zei hij maandagavond bij het televisieprogramma RTL Late Night.

"Deze raad van toezicht informeert niet. De gesprekken met Bert van Oostveen en Gijs de Jong liepen al een jaar. Daarover is ons niks verteld. Niet over Bert, niet over Gijs en niet over de aanstelling van Hans van Breukelen als technisch directeur. Als bondsbestuur nemen wij de leiding nu over en gaan we iets doen aan de beslissingsstructuur en de organisatiestructuur", aldus Van Praag.

"Ik vind dat zij niet langer op hun positie kunnen blijven zitten", zo is Van Praag niet mild in zijn oordeel. "Je kunt niet werken met mensen die hun collega's structureel in het bondsbestuur structureel niet informeren over dit soort belangrijke zaken. Dat heb ik intern ook aangegeven." Deze week volgt nog wel een gesprek waarin de leden van de rvc hun kant van het verhaal kunnen vertellen. Het gaat daarbij om de betaaldvoetbaltak, niet de amateurtak.

Overigens vindt Van Praag het te ver gaan om de spreken van een algehele crisis bij de KNVB. "Dat vind ik wel heel overdreven, hoor. Ik hoor woorden als crisis, vrije val en leegloop. De KNVB heeft 1,3 miljoen leden. Met 95 procent daarvan gaat het goed. Het begint allemaal bij het amateurvoetbal en daar loopt het prima, dus bij de KNVB is helemaal geen crisis. Maar bij het betaald voetbal zijn inderdaad problemen."

"Het Nederlandse volk is ontevreden over de resultaten van het Nederlands elftal. Dan moet er op een gegeven moment een zondebok gevonden worden. Die is gevonden: Bert van Oostveen. Dat vind ik onterecht. Hij is weliswaar directeur betaald voetbal, maar voor de aanstelling van een bondscoach, assistent of technisch directeur moet hij toestemming krijgen van de raad van toezicht. Die heeft net zoveel verantwoordelijkheid voor wat er op dit moment gebeurt als Van Oostveen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen