Wedstrijd van Ajax trok meer kijkers dan PSV - Feyenoord

20 september 2016, 09:15

Afgelopen zondag stond met PSV tegen Feyenoord de eerste tweestrijd op het programma tussen twee clubs uit de traditionele top-drie. Toch was de topper opvallend genoeg niet de best bekeken wedstrijd van de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Heracles Almelo - Ajax trok meer kijkers.

FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen legt in De Telegraaf uit dat de Formule 1-race van afgelopen zondag daar invloed op had. "Daar heeft het Max Verstappen-effect zeker mee te maken. De Formule 1-race werd gelijktijdig met PSV-Feyenoord uitgezonden, dus dat scheelt."

Ook het tijdstip speelde een rol. "Sowieso zien we bij FOX Sports het beeld dat de wedstrijd die om 16.45 uur wordt uitgezonden beter scoort. Dat geldt niet voor een wedstrijd als Excelsior-Roda JC, maar wel voor wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV. Daarom hebben we bij FOX Sports ook het liefst de toppers om 16.45 uur, omdat je dan de grootste potentiële groep kijkers hebt."

"Afgelopen zondag hebben we heel goed gescoord met 449.000 kijkers voor PSV-Feyenoord en 496.000 kijkers voor Heracles-Ajax. Die aantallen lagen extra hoog, omdat KPN een actie had waardoor hun digitale klanten gratis konden kijken. Ik denk dat als we PSV-Feyenoord op het late tijdstip hadden gehad we misschien wel 650.000 kijkers hadden kunnen trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen