Saviola duikt op in Andorra als speler en jeugdcoach

20 september 2016, 14:27   Bijgewerkt: 20 september 2016, 14:45

Javier Saviola keert na een jaar afwezigheid terug op de Europese velden. De 34-jarige spits tekent een contract als speler-coach bij FC Ordino uit Andorra. De club bestaat pas zes jaar en komt op het hoogste niveau uit in het land. Saviola zat zonder club nadat hij in januari vertrok bij River Plate.

Bij FC Ordino zal Saviola niet de taak van hoofdtrainer op zich nemen. De Argentijn gaat in eerste instantie de jeugd trainen en daarnaast zal hij proberen het voetbalplezier te hervinden. "Trainer zijn is iets nieuws voor mij. Ik ga proberen mijn ervaring door te geven aan de jongeren", liet Saviola weten aan Mundo Deportivo.

Saviola begon zijn carrière aan het einde van de jaren negentig bij River Plate. Zijn prestaties bij de Argentijnse topclub leverden hem een transfer naar FC Barcelona op, waarvoor hij tussen 2001 en 2007 49 keer wist te scoren. Van Barcelona maakte hij de opmerkelijke overstap naar rivaal Real Madrid. Verder speelde hij nog voor onder meer Benfica, Olympiakos en uiteindelijk weer River Plate. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen