Liverpool incasseerde meeste transfergeld sinds 2010

20 september 2016, 14:34

Het International Centre for Sports Studies heeft onderzoek gedaan naar de geldbedragen die clubs incasseerden bij uitgaande transfers. Liverpool FC blijkt sinds 2010 het meeste geld te hebben geïncasseerd, terwijl er vier Nederlandse clubs in de top-honderd terug te vinden zijn.

Liverpool kon in de laatste zesenhalf jaar 442 miljoen bijschrijven, zo weet de NOS. Fernando Torres, Luis Suárez en Raheem Sterling brachten het meeste geld in het laatje. De nummer twee is verrassend: Valencia FC. Shkodran Mustafa, André Gomes en Paco Alcácer vertrokken allen deze zomer voor grote bedragen.

Juventus bemachtigde een plek in de top-drie dankzij de afgelopen transferzomer. Paul Pogba bracht in zijn eentje 105 miljoen euro op. De Portugese topclubs SL Benfica en FC Porto, die bekendstaan om hun goede transferbeleid, complementeren de top-vijf.

Ajax is terug te vinden op de dertigste plek, PSV staat op plaats 45. Ook FC Twente (71) en AZ (76) ontvingen bedragen die ze een plek in de top-honderd oplevert. Feyenoord ontbreekt in dat rijtje. De hoogst genoteerde club buiten Europa is Santos, op plek 42.

Liverpool heeft ondanks de enorme inkomsten toch flink verlies geleden op transfers: 221 miljoen. Manchester City maakt het op dat vlak het meest bont: de club gaf sinds 2010 maar liefst 777 miljoen meer uit aan transfers dan er binnenkwam. Manchester United (659 miljoen) en Chelsea (513 miljoen) gaven ook veel geld uit.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen