AZ treft ploeg Hans Kraay junior: "Gaan niemand sparen"

20 september 2016, 16:29   Bijgewerkt: 21 september 2016, 13:15

In de eerste ronde van de KNVB Beker staan er deze week meerdere wedstrijden tussen profclubs en amateurverenigingen op de rol. Ook AZ treft een amateurclub, het speelt woensdagavond tegen het FC Lienden van trainer Hans Kraay junior. Hoewel de Alkmaarders op papier natuurlijk sterker zijn, neemt coach John van den Brom de wedstrijd zeer serieus.

"We nemen het bekertoernooi heel serieus. We weten ook hoe mooi het kan zijn. Vorig seizoen haalden we de finale net niet, maar we willen het altijd beter doen dan het jaar ervoor", spreekt de trainer ambitieus op de clubsite. Tegenstander Lienden komt uit in de Tweede Divisie. "Die competitie wordt goed in beeld gebracht. Daarnaast hebben we ze live gezien tegen GVVV en Spakenburg. Lienden is een voetballende ploeg met een gevaarlijke spits."

Van den Brom is niet van plan om basisspelers rust te gunnen in Gelderland. "We gaan niemand sparen. Wel houden we rekening met de fysieke gesteldheid van de spelers. Mattias (Johansson, red.) is geblesseerd en is er niet bij, net als Alireza. Voor Stijn Wuytens komt het duel nog te vroeg. Het gaat goed met hem, maar vooral de factor tijd speelt een rol. Dat is tegen zijn zere been, want hij wil graag."

Ook Derrick Luckassen en Wout Weghorst komen donderdag niet in actie, omdat zij nog een schorsing open hebben staan in het bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen