Chelsea klopt Leicester City dankzij fraaie comeback

20 september 2016, 23:26

Chelsea leek dinsdagavond in de derde ronde van de League Cup tegen een zeperd aan te lopen, maar de ploeg van Antonio Conte boog op knappe wijze een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning. Na de reguliere speeltijd stond er een 2-2 tussenstand op het bord, waarin een verlenging voor de beslissing moest zorgen. Daarin bleek Chelsea over de langste adem te beschikken.

Leicester-spits Shinji Okazaki had na een halfuur al twee treffers, waaronder een mooie volley, achter zijn naam staan. Zodoende leek de regerend Premier League-kampioen, dat vorig seizoen in de thuiswedstrijd in de competitie ook al van Chelsea won, de ploeg uit Londen wederom op een nederlaag te trakteren.

Chelsea kwam echter nog voor rust terug in de wedstrijd. Verdediger Gary Cahill kopte in de 45ste minuut de 2-1 tegen de touwen, waarna verdediger Cesar Azpilicueta enkele minuten na de pauze de gelijkmaker produceerde met een geweldige knal van afstand. De tweede helft begon dus spectaculair, maar in het restant van het tweede bedrijf werd niet meer gescoord. In de negentigste minuut benadeelde Leicester-verdediger Marcin Wasilewski zijn ploeg nog, door een rode kaart te krijgen voor een elleboogstoot.

De formatie van Claudio Ranieri moest daardoor met tien man de verlenging in en dat liep fout af. Middenvelder Cesc Fabregas was in de tweede minuut van de extra tijd het eindstation van een prachtige aanval, die opgezet werd door Eden Hazard. Twee minuten daarna haalde Fabregas nogmaals de trekker over en knikkerde Leicester City daarmee eigenhandig uit de League Cup: 2-4.