Streppel na 5-1 zege: "Het was geen fijn potje"

21 september 2016, 07:34

Wie louter de uitslag ziet, zal denken dat SC Heerenveen het dinsdag gemakkelijk had tegen De Graafschap in de eerste ronde van de KNVB Beker. De Friezen zegevierden in het eigen Abe Lenstra Stadion met 5-1 over de Jupiler League-club. De werkelijkheid is echter dat ze vlak voor tijd nog met 0-1 achter stonden en pas in de verlenging het grote verschil wisten te maken.

"Het was geen fijn potje, ik heb ze wel beter gezien", zegt trainer Jurgen Streppel op de officiële website van SC Heerenveen over het treffen met De Graafschap. De oefenmeester had verwacht dat de tegenstander met een ruit op het middenveld zou spelen, maar dat was niet het geval. "Ze speelden vlak en daar waren we niet van uit gegaan. Dan is het mooi om te zien dat Yuki (Kobayashi, red) naar de kant komt om aan te geven wat in zijn ogen de oplossing is. Ik vind het mooi als spelers zelf met oplossingen komen."

Streppel miste in de eerste helft diepte in het spel van zijn ploeg. "We kwamen alleen maar in de bal, maar je moet ook een keer naar voren spelen. Ik vond ons aan de bal matig en we misten de bereidheid om voor anderen te lopen, dat kan niet. Het loopt nu goed af, dan kun je jezelf op de borst kloppen door te zeggen dat je goed gewisseld hebt, maar je kunt ook zeggen van 'zo mogen we niet spelen', want dat was het geval."

In de slotfase maakte invaller Henk Veerman de gelijkmaker voor Heerenveen en in de verlenging was hij ook verantwoordelijk voor de 2-1. Streppel wil nog niet zeggen of de aanvaller daarmee een basisplaats heeft verdiend, komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. "Ik ben blij met Veerman. Wij willen er dit seizoen iets van maken en dan heb je meer dan elf mensen nodig. Uiteindelijk bepaalt de kracht van de bank waar je gaat eindigen", besluit de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen