Vreman met gemengde gevoelens weg uit Friesland

21 september 2016, 10:31   Bijgewerkt: 24 september 2016, 14:56

De Graafschap ging gisteravond (dinsdag) hard onderuit bij SC Heerenveen. De ploeg uit Doetinchem verloor de bekerwedstrijd na een verlenging met 5-1, maar na negentig minuten was het nog 1-1. Voor trainer Jan Vreman was het een duel met twee gezichten. Hij was tevreden over het spel in de reguliere speeltijd, maar het resultaat is teleurstellend.

Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd zag het er nog goed uit voor De Graafschap. Met een 0-1 stand mocht de Jupiler League-club hopen op de volgende ronde, maar een laat doelpunt van Henk Veerman bracht de Friezen op gelijke hoogte. Diezelfde Veerman schoot al vroeg in de verlenging het moraal van de Doetinchemse ploeg aan diggelen door de 2-1 op het scorebord te brengen. "Bij de 2-1 ging het geloof er een beetje uit. Heerenveen schoot daarna ook elke mogelijkheid die het kreeg erin. Dan krijg je deze eindstand", citeert de officiële website van De Graafschap uit een interview van Vreman met FOX Sports.

Vreman heeft gemengde gevoelens aan het duel overgehouden. Enerzijds is hij tevreden over het spel na negentig minuten, maar anderzijds waren ze zo dicht bij een stunt. "Over negentig minuten ben ik tevreden, maar je bent er zo dichtbij. Wat dat betreft is de teleurstelling groot", zegt de trainer. "We hadden grip en Heerenveen kreeg niet veel mogelijkheden. Wij hebben er net zoveel gehad. Ja, je wordt achteruit gedwongen, maar we hebben toch wat laten liggen. Je kunt er meer uithalen, maar dat lukte niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen