Wat heeft Joey Barton allemaal op zijn kerfstok?

21 september 2016, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Soms is de inkt van het ene bericht nog niet eens droog als het volgende negatieve nieuwtje over Joey Barton zich alweer aandient. Woensdag werd de 34-jarige middenvelder van Burnley voor anderhalf jaar geschorst wegens het gokken op ruim duizend voetbalwedstrijden. Het is de zoveelste keer dat Barton op een slechte manier de headlines haalt. Voor wie het overzicht is kwijtgeraakt zet FCUpdate.nl alles op een rijtje.

Teamgenoot is de sigaar

Een half jaar later was het weer raak. Ditmaal werd Barton weggestuurd van het trainingskamp van Manchester City in Thailand, nadat hij een minderjarige fan van Everton had aangevallen toen deze hem had geprovoceerd. De middenvelder kreeg wegens zijn wangedrag weer een boete van zijn werkgever en moest ook gedragstherapie ondergaan. Daarna bleef het zowaar ruim een jaar rustig rond Barton, maar in september 2006 ging het weer mis. Na de late gelijkmaker van Manchester City tegen Everton liet hij op Goodison Park zijn achterwerk zien aan de thuisfans. Dit leidde zelfs tot een onderzoek van de politie, maar bleef zonder gevolgen voor Barton.

"Innerlijke aap"

Ook bij Newcastle maakte Barton doorlopend stampij. In het voorjaar van 2009 werd hij voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet na een conflict met manager Alan Shearer. Ook ruziede Barton meerdere malen met het clubbestuur, waarop Newcastle de speler in 2011 naar Queens Park Rangers liet vertrekken. Vlak daarvoor kon de voetballer al niet mee met Newcastle op trainingskamp naar de Verenigde Staten; wegens zijn criminele verleden kreeg hij geen visum voor dat land. Barton kwam daarop met het tweede elftal van The Magpies naar Nederland.

1260 verboden gokjes

Zijn mening geven, daar houdt Barton sowieso wel van. Een kleine selectie: "Het enige dat je Eden Hazard (nadat de Chelsea-speler een tijdrekkende ballenjongen had geschopt, red.) kan aanrekenen, is dat hij de jongen niet harder heeft getrapt", "QPR (terwijl hij daar zelf speelt, red.) is het slechtste team van deze competitie" en "Het huidige Engelse team (in oktober 2013, red.) stelt niets voor, het enige waarvoor die jongens spelen zijn dure auto's en de Page Thee Girls."

Door: Rahied Ishaak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen