Inter wil Ajax-model volgen, De Boer kon ook naar Milan

21 september 2016, 17:57

Internazionale maakte deze zomer werk van de komst van Frank de Boer en heeft nu bij monde van voorzitter Erick Thohir onthuld waarom het de Nederlandse coach zo graag wilde hebben. De Nerazzurri willen het Ajax-model volgen, dat is volgens de preses de reden.

Met de overstap van De Boer naar Inter is veel te doen. De oefenmeester kende een zeer stroeve start met de Milanese topclub. Er werd met 2-0 verloren bij Chievo Verona, alvorens Inter thuis tegen Palermo bleef steken op 1-1. Daarna werd een uiterst moeizame 1-2 bij Pescara gevolgd door een blamerende 0-2 nederlaag tegen Hapoel Beer Sheva in de Europa League. De kritiek op De Boer nam met rasse schreden toe, maar de Nederlander snoerde de criticasters afgelopen zondag met een 2-1 zege in de Derby d'Italia tegen Juventus de mond.

Dat vond Thohir een mooi moment voor De Boer. De voorzitter staat pal achter de trainer. "We hebben veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding. We hebben De Boer gekozen, omdat we zijn Ajax-model willen volgen. Daar staat de jeugd ook zeer hoog in het vaandel. Het zou mooi zijn als bepaalde jongens onder zijn leiding kunnen doorstromen naar het eerste elftal." 

"De overwinning op Juventus liet niet alleen zien dat we sterk zijn op het veld, maar ook ernaast", vervolgt Thohir. "We hebben namelijk een Serie A-record gevestigd, wat betreft wedstrijdrecettes. Dat gebeurde vorig jaar ook al. Inter slaat de goede weg in, ook op bedrijfsniveau. We kaan terugkeren in de top-tien van beste clubs ter wereld", besluit de Inter-voorzitter.

De Boer ook op lijstje van Milan

Ondertussen heeft Adriano Galliani, de vicevoorzitter van AC Milan, aangegeven dat Frank de Boer ook kandidaat was om trainer van de rivaal van Inter te worden. Uiteindelijk verkozen de Rossoneri echter Vincenzo Montella boven de Nederlander. "Montella is een coach die het team een identiteit probeert te geven. Hij was één van de zes kandidaten. Daar zaten ook Christian Brocchi, De Boer en Marco Giampaolo bij, naast twee andere giganten. De Boer lijkt me geen verkeerde trainer", aldus Galliani.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen