Ten Hag na 'wake up call': "Moeten nu van ons afbijten"

21 september 2016, 20:05

FC Utrecht hoopte afgelopen weekend tegen FC Groningen voor een mooie opsteker te kunnen zorgen, maar het tegendeel was waar: de Domstedelingen gingen in de eigen Galgenwaard met 1-5 ten onder. De ploeg van coach Erik ten Hag kan donderdagavond zijn zinnen verzetten in de KNVB Beker, waar FC Twente (uit) de tegenstander is.

"Dit moet een wake up call geweest zijn. Zoals tegen FC Groningen, gaat het niet", zegt Ten Hag op de clubwebsite na de oorwassing. "Het systeem dat we spelen, vergt een ontzettende taakdiscipline van de spelers. Dat moet je kunnen opbrengen. Na de 1-2 dacht ik: 'we zitten weer in de wedstrijd'. Maar dat bleek niet het geval. Fouten zijn inherent aan het voetbal. Het gaat erom hoe je daar mee omgaat", aldus de Utrecht-trainer.

"We moeten nu van ons afbijten", benadrukt Ten Hag. "We lopen achter de feiten aan en alleen wij kunnen dat veranderen. Daar zijn wij, en dan bedoel ik de staf en de spelers, dag en nacht mee bezig", stelt de oefenmeester, die vorig seizoen met Utrecht de bekerfinale wist te bereiken. "We hebben gemerkt hoe mooi het kan zijn, de KNVB Beker. Het is alles waard om alles af te roepen in de wedstrijd van morgen tegen FC Twente, om ervoor te zorgen dat we de volgende ronde bereiken."

Goed nieuws voor Utrecht is dat Mark van der Maarel en Sean Klaiber op de weg terug zijn na blessures. "Mark is weer aangesloten bij de groepstraining en Sean is op de terugweg. Dat zijn goede ontwikkelingen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen