Real Madrid verspeelt eerste punten van het seizoen

21 september 2016, 22:09

Voor de eerste keer dit seizoen is Real Madrid tegen puntenverlies aangelopen in de Primera División. De Koninklijke wist in het eigen Estadio Santiago Bernabéu niet te winnen van Villarreal, dat knap een punt uit het vuur wist te slepen: 1-1.

De rentree van de herstelde Cristiano Ronaldo en Gareth Bale kon Real Madrid niet inspireren tot een goede wedstrijd. Hoewel de ploeg van coach Zinedine Zidane het betere van het spel had, kon de muur van Villarreal niet doorbroken worden. De bezoekers loerden vanuit een compacte organisatie op hun moment en kregen deze op slag van rust. Bruno Soriano mocht na een handsbal van Sergio Ramos aanleggen vanaf elf meter en bleef koelbloedig: 0-1.

Na de verrassende tegentreffer was Real Madrid erop gebrand om de stand gelijk te trekken. Met name Sergio Ramos, die dus de achterstand veroorzaakte. De aanvoerder van de Champions League-houder pakte zijn verantwoordelijkheid en knikte al snel na de doelwissel uit een corner van James Rodríguez de 1-1 tegen de touwen.

Ondanks een slotoffensief wist Real Madrid geen winnende treffer te forceren. Dat houdt in dat er na zestien thuisoverwinningen op rij – een record – eindelijk weer eens punten gemorst zijn in Bernabéu. FC Barcelona, dat dit record deelt met Real Madrid, kan later op de avond door averij van Real Madrid op gelijke hoogte (dertien punnten na vijf duels) komen met de concurrent. Dan moet wel de kraker tegen Atlético Madrid gewonnen worden. 

Celta de Vigo, tegenstander van Ajax in de Europa League, won woensdagavond in eigen huis met 2-1 van Sporting Gijón.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen