League Cup: United en City door, Janssen benut pingel

21 september 2016, 23:01

Manchester United heeft wat vertrouwen getankt in het toernooi om de League Cup. De formatie van manager José Mourinho wist na opeenvolgende nederlagen tegen Manchester City (1-2), Feyenoord (1-0) en Watford (3-1) weer eens te winnen. Northampton Town werd met 1-3 verslagen in het tweede bekertoernooi van Engeland. Man City won met 1-2 bij Swansea City en ging dus ook verder.

Helemaal van harte ging het echter niet bij Man United, dat in het SixFields Stadium van Northampton Town met een verzwakte basis al wel vrij snel op voorsprong kwam dankzij Michael Carrick. De League One-club gooide echter de schroom van zich af en knokte zich voor rust nog naar 1-1. Daley Blind, die net als Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah in de basis stond, ging in de fout. De Oranje-international veroorzaakte een penalty en zag Alex Revell het evenwicht herstellen namens de club van basisspeler Kenji Gorré. In de tweede helft kwam het klasseverschil wel weer tot uiting in de score, door goals van Ander Herrera en Marcus Rashford.

Net als Man United werden er bij Man City ook veel wisselingen doorgevoerd in de startopstelling. Desondanks hadden The Citizens het niet al te lastig in het uitduel met Swansea City. Gaël Clichy en de pas 19-jarige Aleix Garcia brachten de ploeg van manager Pep Guardiola op 0-2 in Wales, waar Mike van der Hoorn vanaf minuut één speelde en Leroy Fer invaller was. Ondanks de 1-2 van Gylfi Sigurdsson konden de Nederlanders met Swansea echter geen potten breken tegen het in bloedvorm verkerende Man City.

De veelbesproken Patrick van Aanholt deed weer mee bij Sunderland, dat ten koste van het Queens Park Rangers van Jimmy Floyd Hasselbaink en Tjaronn Chery doorging. Southampton versloeg Crystal Palace (2-0), Dimitri Payet schoot West Ham United in extremis langs Accrington Stanley (1-0), Erik Pieters verloor met Stoke City van Hull City (1-2) en Tottenham Hotspur veegde de vloer aan met Gillingham. Vincent Janssen benutte een penalty bij The Spurs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen