De Boer krijgt smaak te pakken, Juve en Roma vlammen

21 september 2016, 22:52   Bijgewerkt: 21 september 2016, 23:13

Frank de Boer begint de boel aan de praat te krijgen bij Internazionale. De Nederlandse coach zette woensdagavond de derde Serie A-overwinning op rij neer met de Milanese topclub. Na Pescara (1-2) en Juventus (1-0) werd Empoli aan de zegekar gebonden: 0-2. Juventus en AS Roma boekten beiden een riante zege, Napoli schoot zichzelf in de voet en Timo Letschert debuteerde in de Serie A.

De Boer werd in de eerste weken van zijn periode als Inter-coach veelvuldig bekritiseerd, maar begint nu zijn draai te vinden in Milaan. Dat komt voor een groot deel door Mauro Icardi. De Argentijnse spits, die De Boer maar wat graag aan boord wilde houden in de transferperiode, neemt de blauw-zwarten op sleeptouw. Met twee goals in de eerste helft besliste de goaltjesdief eigenhandig het uitduel met Empoli. Na vijf Serie A-speelronden staat de doelpuntenteller bij Icardi al op zes.

De Boer is met Inter nu opgeklommen naar de vijfde plaats. De Milanezen staan twee punten achter Juventus, dat woensdag wel een makkie had. La Vecchia Signora maakte korte metten met Cagliari. De promovendus uit Sardinië werd met 4-0 verslagen. Daniele Rugani, Gonzalo Higuaín, Daniel Alves en Luca Ceppitelli (eigen goal) verschenen op het scoreformulier voor de regerend kampioen en de huidige koploper.

Juventus staat aan kop, omdat Napoli woensdagavond niet thuis gaf. De Partenopei bleven op bezoek bij Genoa steken op een doelpuntloos gelijkspel. Dat gaf AS Roma de gelegenheid om tot op één punt te naderen van de ploeg uit Napels. De Romeinen boekten, met Francesco Totti (voor het in een jaar tijd) en Kevin Strootman in de basis, een 4-0 overwinning op Crotone. Stephan El Shaarawy, Mohamed Salah en Edin Dzeko (tweemaal) verzorgden de doelpuntenproductie.

Verder speelden Udinese en Fiorentina met 2-2 gelijk en debuteerde Timo Letschert namens Sassuolo in de Serie A. Een droomdebuut werd het niet voor de van FC Utrecht overgekomen verdediger, die met 2-1 onderuit ging bij Chievo Verona. Letschert stond in het duel als rechtsachter geposteerd. Jonathan de Guzman bleef op de bank bij de thuisploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen