De Boer: "Spelers beginnen filosofie te begrijpen"

22 september 2016, 09:13

De hand van Frank de Boer lijkt steeds beter zichtbaar te worden bij Internazionale. De 0-2 overwinning bij Empoli betekende alweer de derde winst op rij in de Serie A. De Nederlandse coach ziet dat de spelers van de Nerazzurri zijn ideeën beginnen op te pakken, na een moeizame start.

"De spelers beginnen onze filosofie te begrijpen", zegt De Boer na de 0-2 zege op Empoli. Mauro Icardi bewees in het Stadio Castellani met twee vroege doelpunten eens te meer zijn onschatbare waarde voor Inter. "We hebben bewezen dat we er goed op staan en startten meteen goed, met twee doelpunten. We hebben zondag veel energie gebruikt tegen Juventus (2-1, red.), dus was het belangrijk om goed te beginnnen", aldus De Boer.

Het was voor Inter zaak om niet alleen in een grote wedstrijd als tegen Juventus, maar ook in een kleiner duel met veel energie en overtuiging te spelen. "We hebben veel gesproken met elkaar en wisten dat we het niet alleen tegen een grote ploeg als Juventus moeten laten zien. We hebben zeer belangrijke spelers bij Inter, maar het is belangrijk dat ze onze filosofie volgen", stelt De Boer.

Een mooi voorbeeld van het teamproces waar Inter mee bezig is dat Marcelo Brozovic niet bij de wedstrijdselectie zat, maar alleen met de trein naar Empoli ging om de wedstrijd van zijn team te bekijken vanaf de tribune. "Daar ben ik blij mee, het betekent dat hij het team wil helpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen