City krijgt klacht wegens aantrekken 15-jarige speler

22 september 2016, 13:40

Manchester City heeft een klacht aan de broek gekregen wegens haar handelswijze rond het aantrkeken van een minderjarige speler. Het gaat om Benjamin Garré, een middenvelder die op 15-jarige leeftijd zou zijn overgenomen van de Argentijnse club Velez Sarsfield.

Velez heeft een formele klacht ingediend bij de FIFA. Raúl Gámez, de voorzitter van de Argentijnse club, vindt dat Man City zich schuldig heeft gemaakt aan een 'immorele daad'. De Engelse topclub zou de reglementen van de FIFA hebben overtreden. Man City stelt Garré niet op 15-jarige, maar op 16-jarige leeftijd te hebben gehaald en ontkent zodoende de regels te hebben geschonden.

Garré is de kleinzoon van Oscar Garré, die in 1986 het WK won met Argentinië. De talentvolle middenvelder stond ook in de belangstelling van FC Barcelona, dat ook al eens gewaarschuwd werd door de FIFA wegens het aantrekken van minderjarige spelers. De Catalanen kregen net als Real Madrid en Atlético Madrid een tijdelijk transferverbod door het overtreden van de regels.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen