De Jong: "Blijf ook bij KNVB als ik geen directeur word"

22 september 2016, 14:33

Zijn benoeming tot directeur voetbal van de KNVB werd wegens een motie van wantrouwen vanuit de eredivisieclubs opgeschort, maar Gijs de Jong hoopt nog altijd Bert van Oostveen te kunnen opvolgen in deze positie. Maar ook als hij naast deze functie bij de Nederlandse voetbalbond grijpt, dan wil de huidige directeur operationele zaken aan de KNVB verbonden blijven.

"Uiteindelijk ben ik dé kandidaat, maar mij past ook bescheidenheid. Het is de raad van commissarissen die je benoemt, maar ik geloof zeker dat het allemaal goed komt", zegt De Jong over de situatie. "Ik blijf ook bij de KNVB als ik geen directeur word", maakt hij duidelijk bij BNR Nieuwsradio. "Ik zou niet weten waarom niet. Ik ben met fantastische projecten bezig. De elektronische scheidsrechter is nog maar een begin, er is nog veel winst te behalen op het gebied van r&d en de internationale kalender", vindt de directeur operationele zaken van de KNVB.

In de optiek van De Jong moet de KNVB er alles op zetten om snel voor meer openheid, transparantie en durf te zorgen. Vooral op het vlak van relatiebeheer moet de voetbalbond stabieler worden. "Veel nationale bonden zijn vrij autoritaire organisaties, we stikken van de regels. Twintig jaar geleden hadden veel organisaties een dominante en autoritaire leider, nu gaan we veel meer de kant op van dienend en verbindend management. Het gaat om de sport en het gaat erom dat het voetbal verder gaat", aldus De Jong.

Het is een puinhoop van de KNVB, waar Dick Advocaat, Marco van Basten, Bert van Oostveen, Hans Jorritsma op eigen initiatief weggingen of moesten vertrekken/terugtreden. De Jong hield zijn hoofd echter koel. "Je moet het een beetje zien als het oog van de storm. Daar is het vaak veel rustiger dan in de storm zelf. Ik zit een beetje in het oog; ik weet waar ik mee bezig ben, waar ik voor ga en waar ik voor sta. Met collega's op commerciële zaken en Hans van Breukelen op technische zaken werken we hard aan de vooruitgang van de KNVB."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen