Geen beloftenteams in Engelse voetbalpiramide

22 september 2016, 21:12

In Engeland worden, in tegenstelling tot onder meer Nederland, beloftenteams van Premier League-clubs niet toegevoegd aan de piramide van het profvoetbal. Zoveel is donderdag duidelijk geworden in een vergadering van de EFL, waarin de 72 Engelse profclubs verenigd zijn die niet in de Premier League spelen.

In Engeland wordt gewerkt aan een nieuwe voetbalpiramide. Momenteel bestaat het profvoetbal in dat land uit vier divisies: de Premier League met twintig clubs en daaronder drie divisies van elk 24 teams. Er zijn plannen om over te stappen naar een ladder met vijf competities met elk twintig ploegen.

Er gingen stemmen op om de acht extra plaatsen te verdelen onder beloftenteams van Premier League-clubs, zodat de talenten meer weerstand zouden krijgen. De EFL is hier echter op tegen. Waarschijnlijk wordt er gekozen voor acht amateurploegen als aanvulling. Ook de entree van clubs als Celtic en Rangers FC, waarover in het verleden meermaals gesproken is, kan niet op goedkeuring van de EFL rekenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen