Feyenoord bekert verder na moeizame zege op FC Oss

22 september 2016, 22:46   Bijgewerkt: 23 september 2016, 08:36

Makkelijk ging het zeker niet, maar Feyenoord heeft zich door een 4-1 zege ten koste van FC Oss wel geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Na drie minuten keek het tegen een achterstand aan door een goal van Tom Boere. Steven Berghuis tekende voor een snelle gelijkmaker, in de tweede helft zorgde Michiel Kramer voor de bevrijdende 2-1. Bilal Basacikoglu was een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de 3-1, invaller Nicolai Jörgensen schoot in de laatste seconde nog de 4-1 binnen.

Na mooie en zwaarbevochten zeges op Manchester United (1-0) en PSV (0-1) hoopte eredivisiekoploper Feyenoord op een makkelijk avondje tegen de nummer vijftien van de Jupiler League, FC Oss. Dat zat er echter allerminst in, want Oss was niet onder de indruk van Feyenoord. Het speelde zelfs zonder aanhang, want het busvervoer van de supporters liet op meerdere manieren te wensen over en geen enkele bus haalde De Kuip.

Het spelbeeld van de eerste helft leek zich voort te zetten na de rust, want Feyenoord bleef slordig en Oss profiteerde daar niet van. De Brabanders kregen opnieuw een grote kans op de 1-2, maar na een goede combinatie met Lazic, die Terence Kongolo te slim af was, miste Broere een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2.

Het duel was beslist en de opluchting was zichtbaar bij de supporters en trainer Giovanni van Bronckhorst. Die had Jörgensen en Dirk Kuyt al laten warmlopen voor de 2-1 en liet de Deense spits uiteindelijk ook invallen. Jörgensen luisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt aan het einde van de wedstrijd, hij tikte binnen nadat Kramer de bal goed de doelmond in had gekopt. Direct na de goal volgde het laatste fluitsignaal van Pol van Boekel, die geen gebruik maakte van de videoscheidsrechter. Vanavond zal bekerhouder Feyenoord horen wie de volgende tegenstander is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen