Ook bij Feyenoord-Oss kwam de videoscheids van pas

23 september 2016, 07:38   Bijgewerkt: 23 september 2016, 07:53

In eerste instantie leek de videoscheidsrechter niet gebruikt te zijn bij het bekertreffen tussen Feyenoord en FC Oss, maar dat was donderdagavond toch wel het geval in De Kuip. Net als een dag eerder bij Ajax-Willem II werd de video-assistent om advies gevraagd tijdens de wedstrijd, zo meldt De Telegraaf.

Na een duel tussen FC Oss-speler Dominique Kivivu en Feyenoord-spits Michiel Kramer werd een tijdje gewacht met het laten nemen van een hoekschop, die door Steven Berghuis genomen werd. De reden hiervoor was dat scheidsrechter Pol van Boekel op dat moment een beroep deed op Danny Makkelie, die als videoscheidsrechter fungeerde in Rotterdam-Zuid. Er werd geadviseerd en besloten om geen strafschop te laten nemen, alvorens de corner 'gewoon' genomen werd.

Bij het duel tussen Ajax en Willem II van woensdagavond kreeg Anouar Kali eerst een gele kaart voorgehouden, maar besloot Makkelie op advies van video-assistent Van Boekel de kleur te veranderen in rood.

Makkelie en Van Boekel, die deze week dus beiden een keer scheidsrechter en video-assistent waren, kregen met het gebruik van de videoscheidsrechter een wereldwijde primeur. Voor de eerste keer in een officiële wedstrijd mocht er van de FIFA getest worden met de extra arbiter, die bij belangrijke momenten advies geeft op basis van tv-beelden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen