Excelsior gaat 'niet alleen counteren' tegen PSV

23 september 2016, 14:40

Hoewel de verwachtingen rondom Excelsior absoluut niet hoog waren gespannen, zijn de Rotterdammers prima aan het seizoen begonnen. De ploeg staat na zes speelronden keurig in het linkerrijtje en krijgt zaterdagavond de kans om zich te meten met PSV. Trainer Mitchell van der Gaag kijkt met een goed gevoel vooruit.

De coach, die nog niet kan beschikken over spits Mike van Duinen, houdt vertrouwen in zijn basiselftal. "In grote lijnen verandert er niet zo heel veel'', zegt hij op de clubsite. De coach ziet kansen. "PSV zit in de aanloop naar een Champions League-duel. Wij moeten gaan brengen wat we vragen. Het moet een goede mix worden. Niet alleen maar die counter spelen, want dan zijn we snel door onze energie heen. Het is ook zaak om de bal te hebben en te houden. Tegen PSV is dat lastiger, maar daar proberen we ons zo goed mogelijk op voor te bereiden."

Excelsior verloor eerder dit seizoen met 4-1 bij Feyenoord. "Toen konden we in de eerste helft goed mee, maar hadden daar met 0-1 de rust moeten halen'', weet Van der Gaag. "Die bal moet dan bij wijze van spreken de Kuip uit. Dat vervolgens na rust de 2-1 valt kan gebeuren, maar het kan niet zo zijn dat je in een paar minuten tijd drie doelpunten tegen krijgt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen