Grim opvolger Van Basten bij Oranje

23 september 2016, 17:22   Bijgewerkt: 24 september 2016, 09:38

Fred Grim volgt Marco van Basten op als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. De huidige trainer van Jong Oranje wordt per 1 oktober de nieuwe assistent van Danny Blind. Art Langeler, momenteel hoofd jeugdopleidingen bij PSV en assistent-coach bij Oranje onder 20, wordt de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. 

"Dit is een mooie stap", aldus Grim in een persbericht van de voetbalbond. "Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling. Ik heb met veel plezier bij Jong Oranje gewerkt en had graag met dat team naar het EK gewild, maar dit is een kans die ik met beide handen aangrijp."

Bondscoach Danny Blind kijkt uit naar de samenwerking met de 50-jarige Grim. "Het is goed nieuws dat Fred zich verbindt aan mijn staf. We hebben jarenlang in hetzelfde team gespeeld en ook in het trainersvak samengewerkt. Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team. Bovendien is hij al langer werkzaam binnen de KNVB en kent hij de visie van Oranje."

Langeler

Langeler gaat zijn werkzaamheden als hoofd jeugdopleidingen bij PSV combineren met het coachen van Jong Oranje. "Ik ben nu al elke dag bezig om met talentvolle voetballers de laatste stap naar de top te maken. Presteren en ontwikkelen zijn elementen die ook bij Jong Oranje volop aanwezig zijn. Mijn werkzaamheden bij PSV en Jong Oranje sluiten perfect op elkaar aan."

De huidige assistent-trainer van Blind, Marco van Basten, liet deze maand weten te vertrekken bij het Nederlands elftal voor een functie binnen de FIFA. Eerder al vertrok Dick Advocaat bij Oranje om trainer te worden bij Fenerbahçe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen