Dost helpt Sporting aan overwinning tegen Estoril

24 september 2016, 00:08

Bas Dost heeft vrijdagavond Sporting Lissabon aan een 4-2 overwinning op Estoril geholpen. De Nederlandse spits scoorde tweemaal. Door de winst gaat de club voorlopig aan kop in de Primeira Liga.

Na ongeveer een kwartier spelen maakte Dost zijn eerste van de wedstrijd op aangeven van Gelson Martins. Sporting kreeg voldoende kansen om de score uit te breiden, maar het tweede doelpunt viel pas na rust. Uit een corner van Bryan Ruiz kopte verdediger Sebastián Coates raak.

Met 63 minuten op de klok was Dost opnieuw trefzeker. De oud-speler van VfL Wolfsburg rondde keurig af na een goed getimede pass van William Carvalho. In de slotminuten van de wedstrijd vielen nog drie goals. Na een counter van Estoril zorgde Bruno Gomes voor de 3-1. Het werd echter al snel 4-1 via Andre. Gomes bepaalde uiteindelijk met zijn tweede van de avond de eindstand op 4-2.

Porto

Ook FC Porto boekte vrijdag een overwinning. In eigen huis tegen Boavista werd het 3-1. Tweemaal André Silva en Alex Telles zorgden voor de doelpunten. Sporting voert de ranglijst aan met vijftien punten uit zes duels. Porto volgt op de derde plaats met dertien punten.