Man United spoelt chagrijn weg met zege op Leicester

24 september 2016, 15:34

De afgelopen drie wedstrijden gingen verloren voor Manchester United, waardoor er een kleine crisis was ontstaan op Old Trafford. De ploeg van José Mourinho heeft na de twee verliespartijen in de competitie en de nederlaag tegen Feyenoord zaterdagmiddag echter het juiste antwoord gegeven op de criticasters. Regerend kampioen Leicester City werd door de miljoenenformatie met 4-1 verslagen.

Manchester United had door de slechte reeks wat goed te maken en liet er zaterdagmiddag dan ook geen gras over groeien. Na 42 minuten was de wedstrijd al gespeeld, omdat de thuisploeg toen al een 4-0 voorsprong op de borden had gezet. Dat Leicester in de tweede helft nog terugkwam tot 4-1, was voor die ploeg uiteraard niet veel meer dan een doekje voor het bloeden.

Man United acteerde, met name voor rust, erg sterk. Dat kon niet gezegd worden van Leicester City. De kampioen van vorig jaar is nog zoekende en kwam er in de eerste helft eigenlijk totaal niet aan te pas. In het tweede bedrijf kwam het nog wel tot scoren, maar de treffer van Demarai Gray was er een voor de statistieken. Dat doet echter niets af aan de schoonheid van zijn goal, aangezien het talent de bal op heerlijke wijze in de kruising deponeerde: 4-1.

De kansloze nederlaag is voor Leicester het derde verlies in dit nog prille Premier League-seizoen. Het staat daardoor nu al op evenveel verliespartijen als vorig seizoen over een heel jaar. Man United nestelt zich door de zege weer in de top, maar kan diverse concurrenten nog langszij zien komen in dit weekend. [photo,101106,left,]