Vernieuwd Ajax dompelt PEC verder in de problemen

24 september 2016, 21:45   Bijgewerkt: 24 september 2016, 21:55

Met een vernieuwde opstelling heeft Ajax geen enkele moeite gehad met PEC Zwolle. In eigen huis won het elftal van Peter Bosz met 5-1, vooral dankzij een vlammende tweede helft. Via Wout Brama kwam PEC Zwolle nog wel vroeg op voorsprong in de Amsterdam ArenA, maar Ajax kantelde de score via treffers van Davinson Sanchez (2), Kasper Dolberg (2) en Bertrand Traoré.

Op voorhand wist PEC dat het een lastige avond zou gaan worden in de ArenAa. Het loopt nog niet bepaald lekker in de ploeg van Ron Jans. PEC, dat de laatste jaren uitstekend voetbal laat zien en vaak tegen de subtop aanschuurt, is het seizoen niet goed begonnen. In de KNVB Beker werd eindelijk weer eens gewonnen, op bezoek bij DVS '33. En dat terwijl het bij Ajax steeds beter begint te lopen.

Toch kwamen de Zwollenaren ijzersterk uit de startblokken. De bezoekers combineerden bij vlagen eenvoudig en waren meteen dreigend. Het leidde al snel tot de 0-1, toen Wout Brama de bal na zeeën van ruimte in de korte hoek kon schieten. Een veelbelovende start voor Jans en zijn mannen.

Na rust kreeg PEC het niet voor elkaar om iets terug te doen, laat staan de schade te beperken. Bertrand Traoré, die vanaf de rechterkant begon en daardoor veel dreigender was dan voorgaande weken, schoot de derde Amsterdamse treffer binnen na een heerlijke dribbel.

Kasper Dolberg mocht door het verschuiven van Traoré naar de zijkant weer eens in de spits beginnen. De Deen schoot vlak achter elkaar twee keer raak, waarvan één goal via de doellijntechnologie moest beoordeel worden (lat): 5-1. Het kon vervolgens nog erger worden voor de Zwollenaren, maar de schade bleef enigszins nog beperkt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen