Van den Brom: "Het was wachten op de gelijkmaker"

24 september 2016, 23:58

AZ leek zaterdag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zonder problemen te gaan winnen. In het eigen AFAS Stadion kwam de ploeg van coach John van den Brom met 2-0 voor tegen de promovendus, maar deze knokte zich in de laatste 25 minuten toch nog naar een 2-2 gelijkspel.

"Ik denk dat wij vanavond onnodig punten verliezen", aldus Van den Brom bij RTV Noord-Holland. "Ik heb een uur attractief voetbal gezien. Na de 2-0 gaat het eigenlijk mis. Het werd een groot veld. Het was wachten op de gelijkmaker. Zij gaan de lange bal hanteren. En dan krijg je een paar minuten voor het einde de 2-2 tegen. Dat is zuur."

"Je moet doordrukken en niet de bekende twee gedachten uitvoeren. De verdediging gaat naar achter en de voorhoede naar voren. Zij worden geholpen door de 2-1 en dat geeft hen ook vertrouwen. Wij hadden het beter kunnen doen door compact te blijven en druk te houden", weet Van den Brom, die wel een lichtpuntje zag. "Vorige week tegen PEC Zwolle was het drie kwartier goed en vandaag een uur. Daar zit een stijgende lijn in, maar een wedstrijd duurt negentig minuten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen